Lady Gaga wint muziekprijs op Film Fest Gent

Lady Gaga wint muziekprijs op Film Fest Gent

Lady Gaga heeft de prijs voor ‘Best Original Song Written Directly for a Film’ gewonnen op het Gentse filmfestival. Ze krijgt de award voor het nummer ‘Shallow’ uit de film ‘A Star Is Born’, maakt Film Fest Gent vrijdag bekend. Ook de Amerikaanse componist Nicholas Britell en de IJslandse celliste Hildur Guðnadóttir vallen in de prijzen tijdens de 19e World Soundtrack Awards.
Winnaar van de WSA Discovery of the Year 2017 Nicholas Britell viel dit jaar opnieuw in de prijzen. Hij werd tijdens de ceremonie gelauwerd als ‘Film Composer of the Year’ voor de filmmuziek van ‘If Beale Street Could Talk’.
De prijs voor ‘Television Composer of the Year’ gaat dit jaar naar Hildur Guðnadóttir, voor de muziek van de HBO-hitserie ‘Chernobyl’, waarmee ze recent ook al een Emmy in de wacht sleepte. Vorig jaar werd ze al genomineerd voor de ‘Discovery of the Year Award’ voor ‘Sicario: Day of the Soldado’.
Ondertussen oogsten Britell en Guðnadóttir wereldwijd bijval met hun scores voor respectievelijk de HBO-serie ‘Succession’ en de film ‘Joker’. Een andere bekende naam tussen de gelauwerden is dus Lady Gaga met ‘Shallow’. Een nummer dat ze heeft geschreven met muzikanten Andrew Wyatt, Anthony Rossomando en Mark Ronson.
De Belgische componist Frédéric Devreese en de Poolse componist Krzysztof Penderecki ontvingen allebei een ‘Lifetime Achievement Award’.

bron: Belga