European Open - Murray bereikt al zwoegend halve finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Andy Murray (ATP 243) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de European Open (hard/635.750 euro). De Brit versloeg in de kwartfinales in de Antwerpse Lotto Arena niet zonder moeite de Roemeen Marius Copil (ATP 92) in drie sets: 6-3, 6-7 (7-9) en 6-4. De partij nam 2 uur en 38 minuten in beslag.

De 32-jarige Murray, ex-nummer 1 van de wereld, werkt in Antwerpen verder aan zijn comeback. Begin dit jaar, vlak voor de Australian Open, kondigde de tweevoudige olympische kampioen aan dat hij een punt zou zetten achter zijn carrière. Een ingrijpende heupoperatie gaf hem echter opnieuw hoop. In het enkelspel vierde hij afgelopen zomer zijn rentree, waarna hij met overtuigende wedstrijden op enkele Aziatische toernooien voort vertrouwen opdeed. In de eerste ronde in de Lotto Arena rekende hij af met Kimmer Coppejans (ATP 158). De 25-jarige Belg moest met 6-4 en 7-6 (7/4) het onderspit delven.

Copil plaatste zich als qualifier voor de hoofdtabel. In de eerste kwalificatieronde was hij de betere van Ruben Bemelmans (ATP 201).

In de halve finales wacht voor Murray het Argentijnse vijfde reekshoofd Guido Pella (ATP 20) of de Fransman Ugo Humbert (ATP 70). De 21-jarige Humbert maakte donderdag in de achtste finales een einde aan de titelambities van David Goffin (ATP 14). De Luikenaar kwam in de Lotto Arena niet in zijn normale spel en verloor met 6-3 en 6-1.

bron: Belga