Crisis Catalonië – Manifestanten slaags met politie op vijfde dag van protesten

In Barcelona hebben meer dan een half miljoen mensen betoogd tegen de veroordeling van negen separatistische Catalaanse leiders, aldus de politie. Hoewel de belangrijkste manifestatie langs de Passeig de Gracia vreedzaam bleef, draaiden protesten aan het politiehoofdkwartier uit op rellen tussen enkele honderden jonge manifestanten en de politie. Gemaskerde manifestanten gekleed in het zwart gooiden stenen en eieren naar de politieagenten en staken vuilbakken in brand. Volgens de politie zijn drie manifestanten, onder wie twee minderjarigen, opgepakt. Een agent raakte gewond.
Een algemene staking legde vrijdag ook het openbare leven in de regio Catalonië stil. In Barcelona hadden manifestanten bovendien de toegangen tot de Sagrada Familia geblokkeerd.
Bij de vijfde opeenvolgende dag van betogingen blokkeerden manifestanten wegen in de regio. Winkels bleven dicht in delen van het stadscentrum van Barcelona. Tientallen vluchten, vooral van de maatschappijen Iberia en Vueling, werden afgelast op de luchthaven van Barcelona.

Bron: Belga