Bashir Abdi over zijn BR-marathon in Chicago: “Was fantastisch, maar ik kan sneller”

Bashir Abdi over zijn BR-marathon in Chicago: "Was fantastisch

Bashir Abdi is vandaag op een persconferentie in Gent voor het eerst teruggekomen op zijn vijfde plaats in de prestigieuze marathon van Chicago afgelopen zondag. Hij verbeterde er zijn eigen Belgisch record en bracht het op 2u06:14. Abdi is trots, maar ook heel zeker dat hij nóg sneller kan. In Londen bracht Bashir Abdi het Belgisch record op de marathon eerder dit jaar op zijn naam, in Chicago deed hij er nog eens de volle 49 seconden vanaf. “Met grote tevredenheid blik ik terug, het was fantastisch, maar ik weet tegelijkertijd ook dat ik fouten heb gemaakt”, begint de Gentenaar zijn verhaal. “Er is ruimte voor verbetering. Tussen 25 en 30 kilometer heb ik veel te traag gelopen en zo heel wat seconden laten liggen. Ik kan sneller, dat staat vast.” Abdi bleef in die fase tussen 25 en 30 kilometer plakken bij zijn trainingsmaatje Sir Mo Farah, die een offday kende.

De Belgische recordhouder heeft ondertussen zijn focus al verlegd naar de olympische marathon in Japan. Daar wil hij in minstens even goede vorm aan de start verschijnen. “Hopelijk kan ik richting de Spelen een gelijkaardige voorbereiding draaien als voor de marathon van Chicago. Dan is er iets moois mogelijk. Al vrij vroeg in de voorbereiding zijn we verhuisd van ons vaste trainingsoord in Ethiopië naar Flagstaff in Arizona, en daar heb ik uitstekend kunnen trainen.”

Welke wedstrijden er nog op de planning staan voor de Spelen, is nog niet helemaal duidelijk. “Ik keer even terug naar de kortere afstanden om mijn snelheid te onderhouden. Er staan zeker enkele veldlopen en een halve marathon op mijn programma, maar ik weet nog niet zeker welke. Ik heb nog niet samengezeten met mijn coach voor de wedstrijdplanning.”

bron: Belga