Vijf weekenduitjes om de najaarsblues te bestrijden

De nachten worden steeds langer en de zon liet zich de afgelopen week niet zien. Het risico op najaarsblues is dan ook groot, maar niets wat een portie kunst en cultuur niet kan oplossen. Deze vijf activiteiten geven je dit weekend een ware boost! 
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

De droom van Philo

18/10 - 19/10

In 'De droom van Philo' houdt Steven van Herreweghe de meest onthutsende tv-momenten uit heel de wereld tegen het licht. Dat doet hij in opdracht van Philo Farnsworth, de uitvinder van de tv, die Steven bezoekt in een droom en wel eens wil weten wat er van zijn creatie geworden is. Het wordt een verhaal over zingende politieagenten, Duitse Tirolertongen en Japanse schoeneters: een geestige, soms ontroerende voorstelling over de kracht van televisie, met sporen van musical. Dit weekend in première in Aalst, daarna op tournee doorheen Vlaanderen.

Foto De droom van Philo

Desertfest

18/10 - 20/10

Desertfest is een indoor festival voor liefhebbers van (heavy) rock, psycho, stoner en doom. Na edities in Londen, Berlijn en New York kan je dit weekend in Antwerpen terecht voor je portie alternatief gitaargeweld. Drie dagen lang verwelkomt Trix grote en kleinere bands uit binnen- en buitenland. Op de affiche van het festival blinken namen als Sleep, Ty Segal & Freedom Band, Zeal & Ardor, Eyehategod en Truckfighters. Met andere woorden: het belooft dit weekend te (zand)stormen in Trix.

Foto Desertfest

Buren bij kunstenaars

18/10 - 20/10

Tijdens Buren bij kunstenaars laten niet minder dan 2.600 West-Vlaamse artiesten je hun werk zien, en als je geluk hebt mag je meteen ook eens binnengluren in hun atelier. Je ontmoet kunstenaars van alle soorten: beeldhouwers, schilders, keramiekers, tekenaars, glaskunstenaars, fotografen, enzoverder. Bovendien gooien ook heel wat collectieven, kunstacademies, verenigingen en woonzorgcentra hun deuren open om hun atelierwerking te laten zien aan nieuwsgierige pottenkijkers.

Foto Evenbeeld

Factory X

20/10

Factory X is een dag vol fotografie, zowel voor professionele fotografen als liefhebbers. Het gratis evenement vindt plaats in KANAL (een bijzonder fotogenieke locatie) en heeft als thema Big in Japan. Stel je eigen programma samen uit het aanbod aan workshops, lezingen en demo's: je kan alles leren over bijvoorbeeld foodstyling, urban portretten, make-up met Nanja Massy (foto) of de geschiedenis van de persfotografie. Bewonder tussendoor het werk van andere deelnemers in de expo, of passeer langs een van de aanwezige experten voor persoonlijk advies.

Foto Nanja Massy

ANANSI

19/10 - 20/10

Reinaart de vos en zijn sluwe streken kennen we allemaal. Maar wie kent de sluwe streken van Anansi, de mythische spin uit Ghanese volksverhalen? Hij neemt zonder problemen zijn vrouw en kinderen bij de neus, maar dat loopt niet altijd zoals gehoopt… Beeldsmederij De Maan bewerkte de avonturen van de sluwe spin tot een grappige voorstelling vol muziek en traditionele Afrikaanse storytelling, voor iedereen vanaf acht jaar. ANANSI gaat dit weekend in première in Mechelen, en daarna op reis doorheen Vlaanderen.

 

Foto ANANSI - Diego Franssens