Jonah Hill wijst rol van slechterik in ‘Batman’ af

Jonah Hill
AFP / A. Weiss

Jonah Hill werd gevraagd voor de rol van een slechterik in de nieuwste ‘Batman’-film, maar heeft deze kans aan zich voorbij laten gaan. De afwijzing is een flinke streep door de rekening van de filmmakers, meldt het filmblad Variety.

Jonah Hill is als acteur vooral bekend van komische rollen in films als ‘Superbad’. In 2018 kwam zijn regiedebuut ‘Mid90s’ uit, een tragikomedie. Van die film schreef hij zelf het scenario. Onlangs was hij nog te zien in de Netflix-serie ‘Maniac’.

Warner Bros heeft Hill gevraagd om de rol van Penguin of Riddler te spelen, maar de 35-jarige acteur heeft dit afgewezen. Waarom hij dat heeft gedaan, is nog steeds niet duidelijk. Volgens anonieme bronnen onderhandelde de acteur nog niet zo lang met de filmstudio.

Nu Hill niet meer in aanmerking komt voor de rol van één van de slechteriken, moet een deel van het scenario herschreven worden.

Eerder deze week raakte bekend dat Zoë Kravitz, dochter van Lenny, de rol van Catwoman zal spelen in de superheldenfilm.

Als Warner Bros op tijd alle rollen kan invullen, kunnen de opnames volgens ingewijden nog deze herfst of begin volgend jaar van start gaan. De film zal op 25 juni 2021 in de filmzalen verschijnen.