Eurocup basket (v) - Luik en Namen krijgen pandoering, nipte nederlaag voor Sint-Katelijne-Waver

De drie Belgische teams in de Eurocup basketbal voor vrouwen hebben woensdag alledrie hun eerste wedstrijd verloren. Namen ging met 70-41 de boot in bij Olympiacos, Luik werd met 81-48 vernederd door Carolo Flammes. Sint-Katelijne-Waver verloor met 59-55 van Szekszard. Namen, de ploeg van bondscoach Philip Mestdagh, vormde geen noemenswaardige tegenstander voor het Griekse Olympiacos, favoriet in groep G. De Grieken stonden na het eerste kwart al 21-9 voor, de andere kwarts eindigden op 19-12, 13-10 en 17-10. Dat leverde een zware 70-41 eindstand op. Volgende donderdag speelt Namen zijn eerste thuiswedstrijd tegen het Hongaarse Cegled.

Ook de Liège Panthers vormden in groep J geen partij voor hun Franse tegenstander Carolo Flammes. In Charleville-Mézières stond het na een kwart al 27-10, de daaropvolgende kwarts eindigden op 17-14, 19-10 en 18-14, telkens in het voordeel van de Fransen. Volgende woensdag ontvangen de Panthers in Luik het Duitse Freiburg.

Sint-Katelijne-Waver kon in groep I beter weerstand bieden tegen het Hongaarse Atomeromu Szekszard. Het eerste kwart eindigde op 17-15 voor de Hongaren, die richting rust een kloof sloegen met een 17-6. SKW keerde terug met 10-15 en 15-19, maar schoot net tekort en verloor met 59-55. Volgende week donderdag krijgt de ploeg van Arvid Diels het Duitse Rutronik Stars Keltern over de vloer.

In groep D won het Russische Enisey, met Kyara Linskens, met 82-59 van het Slovaakse Ruzomberok.