Eintracht Frankfurt mag geen supporters meenemen naar Standard

Eintracht Frankfurt mag geen supporters meenemen naar Standard

Standard Luik zal Eintracht Frankfurt op de vierde speeldag in groep F van de Europa League ontvangen zonder bezoekende supporters. Dat heeft de disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond UEFA beslist. Eintracht Frankfurt werd samen met Vitoria Guimaraes op het matje geroepen voor supportersincidenten tijdens hun onderlinge duel in Portugal op 3 oktober. De thuisploeg werd bestraft met een boete van 50.000 euro, omdat er vuurwerk werd afgestoken en er projectielen op het veld waren gegooid.

Voor Eintracht Frankfurt waren de straffen net iets strenger. Enkele van de 3.000 meegereisde Duitse fans gooiden na provocatie van de Portugese fans met stoeltjes en andere voorwerpen. De politie ontruimde een bezoekersvak. Dat gebeurde vlak voor de aftrap, die daardoor enkele minuten later pas gegeven wordt. De installaties van Vitoria waren beschadigd.

Er hing Eintracht nog een voorwaardelijke straf boven het hoofd wegens rellen bij Lazio in Rome. Die wordt nu tot uitvoering gebracht, waardoor de Duitsers geen uittickets mogen verkopen voor de verplaatsing naar Standard Luik op 7 november. De UEFA legde nog een effectieve uitwedstrijd zonder publiek op, waardoor de Frankfurter supporters ook een tripje naar Arsenal in rook zien opgaan. Tot slot moet Eintracht ook de schade aan het stadion van Vitoria terugbetalen.

Frankfurt was eerder al gestraft voor incidenten tegen Straatsburg, waardoor een supportersvak van de hoofdtribune voor de thuiswedstrijd tegen Standard op 24 oktober dicht blijft.

bron: Belga