Andy Murray rukt op naar kwartfinales van European Open

Andy Murray rukt op naar kwartfinales van European Open

Andy Murray (ATP 243) heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van de European Open (hard/635.750 euro). De Brit klopte in de achtste finales in de Antwerpse Lotto Arena het Uruguayaanse achtste reekshoofd Pablo Cuevas (ATP 45) in twee sets: 6-4 en 6-3. De partij nam 1 uur en 25 minuten in beslag. Murray treft in de kwartfinales de Roemeen Marius Copil (ATP 92), die de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 15), het derde reekshoofd, in drie sets (6-4, 5-7 en 7-6 (9/7)) naar huis stuurde.

De 32-jarige Murray, ex-nummer 1 van de wereld, werkt in Antwerpen verder aan zijn comeback. Begin dit jaar, vlak voor de Australian Open, kondigde de tweevoudige olympische kampioen aan dat hij een punt zou zetten achter zijn carrière. Een ingrijpende heupoperatie gaf hem echter opnieuw hoop. In het enkelspel vierde hij afgelopen zomer zijn rentree, waarna hij met overtuigende wedstrijden op enkele Aziatische toernooien voort vertrouwen opdeed.

In de eerste ronde in de Lotto Arena rekende hij af met Kimmer Coppejans (ATP 158). De 25-jarige Belg moest met 6-4 en 7-6 (7/4) het onderspit delven.

bron: Belga