Turkse inval in Syrië – Trump had volgens Pelosi “meltdown” tijdens meeting met Congres over Syrië

De Amerikaanse president Donald Trump had een “meltdown” tijdens een vergadering met het Congres over Syrië. Dat heeft Nancy Pelosi, de Democratische woordvoerster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, gezegd. “Wat wij zagen van de president was een meltdown. Het was triest om te zien”, verklaarde ze aan journalisten. Ze voegde er nog aan toe dat Trump “van streek” leek door de resolutie die woensdag in het Huis van Afgevaardigden werd gestemd en waarin de beslissing van Trump om de Amerikaanse troepen uit het noorden van Syrië terug te trekken, werd veroordeeld. De Democraten impliceerden voorts dat de meeting met de president voortijdig werd afgebroken omdat Trump Pelosi herhaaldelijk had beledigd. Het ging om de eerste officiële ontmoeting tussen de president en Pelosi sinds het impeachment-onderzoek naar Trump op 24 september van start ging.
Zijn gedrag “was beledigend, vooral naar Pelosi toe”, verklaarde Chuck Schumer, leider van de Democraten in de Senaat. “Het was geen dialoog, maar meer een schimprede. (…) Zij is kalm gebleven, maar hij heeft haar behandeld als een derderangspolitica”, aldus Schumer.
Hij riep het Witte Huis verder op om van koers te veranderen in Syrië en “de schade die werd aangericht, ongedaan te maken”. “De veiligheid van Amerika, de veiligheid van de Koerden is in de handen van één persoon, president Trump”, luidde het.

bron: Belga