Russische tv toont beelden van Russische troepen in vroegere Amerikaanse zones

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op Russische tv-zenders zijn vandaag beelden getoond van Russische en Syrische troepen die stellingen innemen rond de stad Manbij. Tot voor kort waren daar Amerikaanse soldaten gestationeerd. Op de beelden, verspreid door Rossiya-24, zijn Russische pantserwagens te zien die rondrijden in de stad, een dag nadat Moskou aankondigde dat het patrouilles naar de regio heeft gestuurd. RT, een andere door het Kremlin gefinancierde zender, toonde beelden van een Amerikaans en Syrisch konvooi die elkaar kruisen ergens langs de weg tussen Manbij en Kobane. De door de VS geleide internationale coalitie maakte gisteren bekend dat het zich terugtrekt uit de regio.

Na de Turkse inval in Syrië sloten de Koerden in het noorden van Syrië een akkoord met het regime in Damascus. Moskou liet al weten dat zijn militaire politie in de regio patrouilleert om te vermijden dat het tot geweld komt tussen de Turkse en de Syrische troepen.

Volgens het Russische ministerie van Defensie controleren de Syrische troepen een streek van meer dan 1.000 vierkante km rond Manbij.

Bron: Belga