European Open - Steve Darcis: "Wedstrijd duurde minder lang dan gehoopt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Steve Darcis speelde dinsdag in Antwerpen zijn laatste wedstrijd voor Belgisch publiek. De Luikenaar verloor met 6-1, 6-2 van de Fransman Gilles Simon in de eerste ronde van de European Open. Zaterdag kondigde Darcis aan dat hij zijn carrière als tennisspeler in januari 2020 zal afsluiten. "Mijn laatste wedstrijd in België heeft niet lang geduurd, minder lang dan ik gehoopt had, maar het is nu eenmaal zo", stelde Darcis. "Ik ben op iemand gestuit die sterker was dan ik en die gewoon heel goed heeft gespeeld vandaag. Het was geen makkelijke wedstrijd voor mij. Ik had er sowieso meer plezier aan beleefd als het wat spannender was geweest, maar dat kan ik niet meer veranderen. Ik had het gevoel dat ik meer had kunnen doen, zeker in de tweede set. Ik heb niet echt mijn beste tennis gespeeld, mede door mijn gebrek aan matchritme, de mentale vermoeidheid en het gebrek aan zelfvertrouwen. Ik ben teleurgesteld dat ik zo snel heb verloren, maar wist wel dat het zo kon lopen".

De volgende afspraken van Darcis zijn twee challengertoernooien in Duitsland. "Ik ga blijven trainen. Ik ga aan twee toernooien meedoen in Duitsland om klaar te proberen geraken voor een eventuele selectie voor de Davis Cup. Het wordt afwachten of mijn elleboog de opeenvolging van de toernooien aankan. Ik heb heb bewust minder gespeeld de laatste weken om nu wat meer te kunnen tennissen en terug competitief te zijn.

Angst voor wat na zijn carrière zal komen, heeft "Shark" Darcis niet. "Ik heb niet bang voor wat er komt. Ik heb de indruk dat ik wel wat voorstellen zal krijgen. Ik ben heel gerust in mijn beslissing, ik ben zeker van mijn stuk en ik voel me er goed bij."

Bron: Belga