Turkse inval in Syrië – Trump kondigt stijgt van importheffingen aan voor Turkije en zet handelsgesprekken stop

De Amerikaanse president Donald Trump heeft laten weten dat hij de importheffingen op Turks staal met 50 procent zal verhogen en dat hij de handelsgesprekken met Ankara stopzet. Dat doet hij in een reactie op het Turkse offensief in het noordoosten van Syrië.
Volgens de president zal de VS ook “krachtige aanvullende sancties” opleggen aan huidige en voormalige functionarissen van de Turkse regering.
“Het Turkse militaire offensief brengt burgers en de vrede, veiligheid en stabiliteit van de regio in gevaar”, verklaart Trump in een mededeling. “Ik ben heel duidelijk geweest tegen president Erdogan dat de actie van Turkije een humanitaire crisis veroorzaakt en oorlogsmisdaden mogelijk maakt.”
“Turkije moet prioriteit geven aan de bescherming van burgers, zeker aan kwetsbare etnische en religieuze minderheden in het noordoosten van Syrië. Willekeurig burgers aanvallen, civiele infrastructuren vernielen en zich richten op etnische of religieuze minderheden is onaanvaardbaar”, aldus de president nog.

Bron: Belga