Regenachtig en zwaarbewolkt met opklaringen

Regenachtig en zwaarbewolkt met opklaringen

Het wordt deze namiddag eerst zwaarbewolkt, maar daarna verschijnen er geleidelijk opklaringen in het westen van het land. Het blijft wel regenachtig in het centrum en oosten van het land. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden. Vanavond en vannacht is het wisselend tot zwaarbewolkt en valt er soms nog wat regen, maar minder frequent. Ook de rest van de week blijft wisselvallig.
Vanavond kan er in het oosten van het land nog wat regen vallen. ’s Avonds kan er ook nog een bui tot ontwikkeling komen, vooral aan de kust. Op het eind van de nacht gaat het opnieuw regenen nabij de grens met Frankrijk. De minima liggen tussen 6 en 11 graden.

Morgen zullen nieuwe storingen ons weten te bereiken. Deze storingen zijn verbonden aan een diepe depressie ten zuiden van IJsland. Het wordt opnieuw regenachtig, zwaarbewolkt met vrij veel wind. Aan de kust is het op het eind van de dag mogelijk droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden, maar er zijn rukwinden tot 50 of 60 kilometer per uur mogelijk. Woensdagnacht blijft een storing ons weerbeeld bepalen.

Ook donderdag sleept de storing nog over ons land met veel wolkenvelden en vooral in de oostelijke en zuidelijke landshelft nog wat regen. In het centrum en noordwesten is het mogelijk droger met in de namiddag meer opklaringen.

Het weekend wordt ingezet met wisselende opklaringen op vrijdag en zaterdag, met bewolkte momenten en soms buien. Zondag lijkt niet veel beter te worden, het ziet er naar uit dat het bewolkt en wisselvallig zal worden.

bron: Belga