Zuid-Koreaanse voetbalfans kunnen Koreaanse derby niet op tv bekijken

Zuid-Koreaanse voetbalfans kunnen Koreaanse derby niet op tv bekijken
Zuid-Koreaanse voetbalfans kunnen Koreaanse derby niet op tv bekijken

De eerste Koreaanse voetbalderby in 29 jaar zal morgen(om 10u30 Belgische tijd) niet op de Zuid-Koreaanse televisie te zien zijn. Dat maakten tv-zenders KBS, MBC en SBS bekend. Het duel wordt in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang afgewerkt en is voor beide landen de derde wedstrijd in de tweede (van drie) ronde(s) op weg naar het WK voetbal in Qatar in 2022. De zenders lieten weten “geen enkel antwoord” te hebben gekregen van hun Noord-Koreaanse collega’s in verband met de live-uitzending.

Het Zuid-Koreaanse ministerie voor Eenmaking sprak vrijdag al haar ontgoocheling uit over het gebrek aan communicatie van Noord-Koreaanse zijde over de match. Diverse vragen vanuit Zuid-Korea over het feit of fans, journalisten en cameraploegen de wedstrijd konden bijwonen werden simpelweg genegeerd.

Elk bezoek vanuit Zuid-Korea aan Noord-Korea moet officieel goedgekeurd worden door de Noord-Koreaanse overheid. Beide staten zijn sinds de Koreaanse oorlog (1950-1953) nog steeds officieel in conflict.

Sportief is Zuid-Korea met sterspeler Son Heung-min (Tottenham) de grote favoriet. Beide landen wonnen tot dusver hun eerste twee kwalificatieduels in groep H, waar ook Turkmenistan, Libanon en Sri Lanka nog deel van uitmaken.

Bron: Belga