Steve Darcis licht beslissing toe: "Mijn lichaam en hoofd zijn moe"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Steve Darcis heeft zaterdag in de marge van de European Open in Antwerpen te kennen gegeven dat hij eind januari een punt zet achter zijn tenniscarrière. De 35-jarige Luikenaar, zoals steeds één brok emotie, gaf aan "te willen eindigen op een grandslamtoernooi". "Zelfs als ik de halve finales haal in Melbourne zal ik niet van gedacht veranderen", begon de huidige nummer 177 van de wereld zijn perspraatje. "De beslissing is genomen en er is geen enkele kans dat ik mij zal bedenken. Ik heb de energie en de drive niet meer. Dan is het beter er een punt achter te zetten."

Darcis gaf aan dat na vijftien jaar op de tenniscourts "zijn lichaam en zijn hoofd moe zijn". "Na Antwerpen zal ik nog twee Challengers spelen in Duitsland, de Davis Cup en Abu Dhabi. Daarna is er de ATP Cup en vervolgens de kwalificaties van de Australian Open. Daar wil ik eindigen, op een Grand Slam."

De Luikenaar gaf zaterdag nog mee dat nieuwe onderzoeken aan zijn elleboog een nieuwe spierscheur aan het licht brachten, op dezelfde plaats waar hij al eens geopereerd werd. "Dat toont ook nog eens aan dat ik aan het einde van mijn Latijn ben."

"Elke speler droomt ervan te kunnen stoppen wanneer hij dat zelf wil", vervolgde Darcis. "Dat is bij mij ongeveer wel het geval. Ik zou nog enkele maanden kunnen aanmodderen met die elleboog, maar ik voel op training dat ik de kracht niet meer heb. Ik stop zonder ergens spijt van te hebben. Ik heb er alles voor gedaan en ben diverse keren teruggekeerd van blessures nadat het grote publiek mij al begraven had. Ik heb veel mooie momenten beleefd, die ik nooit zal vergeten. Het is moeilijk er één moment uit te pikken. De twee ATP-titels, de Davis Cup-finales, mijn zege tegen Berdych op de Spelen in Londen, mijn overwinning tegen Nadal op Wimbledon, zelfs mijn overwinningen in Challengers, het was allemaal mooi."

bron: Belga