VIDEO. Wat als mannen ook hun regels kregen?

Voor vrouwen zijn maandstonden de normaalste zaak van de wereld. Van hun puberteit tot hun menopauze worden ze elke maand opnieuw geconfronteerd met de allesbehalve prettige gevolgen van hun regels. Maandverband, tampons, doorlekken en stemmingswisselingen zijn termen die hen bekend in de oren klinken. Maar wat als ook mannen hun regels kregen?

Dat is wat ondergoedfabrikant Thinx zich afvroeg bij het maken van een nieuw promofilmpje. De onderbroeken van het merk staan bekend om hun waterdichtheid, waardoor maandverband en tampons overbodig worden en vrouwen gewoon lekker een comfortabele onderbroek aan kunnen tijdens hun maandstonden. Die vangt het bloed op, et voilà, zo wordt de tijd van de maand toch al een klein beetje minder vervelend.

Taboe

De nieuwe reclamecampagne van het merk zet deze keer niet de vrouw, maar wel de man in het centrum van de belangstelling. Wat als mannen hun maandstonden zouden krijgen? Hoe zou de wereld dan werken? Je ziet onder andere een jonge tiener die voor het eerst bloedt en een zakenman die zonder gêne een tampon vraagt aan zijn collega’s. Het filmpje zet je alvast aan het denken en kan hopelijk ook een deel van het taboe de wereld uit helpen.