Federer zag "veel kwaliteit" in wedstrijd tegen Goffin

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roger Federer (ATP 3) kreeg zijn ticket voor de kwartfinales van de Shanghai Masters niet cadeau. David Goffin legde de Zwitser vandaag het vuur aan de schenen. "Het was een heel spannende eerste set, zoals de score doet vermoeden. David kreeg vijf setpunten en dan heb je wat geluk nodig. Er waren heel wat 'close calls'. Maar ik ben hard blijven knokken en voor David zat het misschien niet mee op dat moment. Daar heb ik gebruik van kunnen maken. We speelden allebei heel goed vind ik. Het was een uitstekende eerste set met heel veel kwaliteit in het tennis", vertelde Federer na de 7-6 (9/7), 6-4 overwinning.

"In de tweede set bleven we aan elkaar gewaagd, wat interessant was, en we kregen allebei kansjes. Uiteindelijk lukte ik die ene break en kon ik het met mijn opslag afmaken. Mijn service draaide de hele wedstrijd goed en dat heeft mij misschien gered vandaag."

Federer blijft zo op koers voor een derde titel in Shanghai (na 2014 en 2017). Hij treft in de kwartfinales de Duitser Alexander Zverev (ATP 6) of de Rus Andrey Rublev (ATP 33).

bron: Belga