Jennifer Aniston maakte onaangename ervaring mee met Harvey Weinstein

AFP / Valerie Macon

De Amerikaanse actrice Jennifer Aniston heeft in een interview een boekje opengedaan over Harvey Weinstein. De veelbesproken producer zou zich erg onbeschoft gedragen hebben tegen haar.

Jennifer Aniston deed de onthullingen in een interview met het Amerikaanse magazine Variety. Daarin vertelde ze dat ze in 2000 samenwerkte met Harvey Weinstein voor de film ‘Derailed’. Op een bepaald moment gedroeg hij zich “onbeschoft” tegen haar. “Ik herinner me dat ik aan tafel zat met medespeler Clive Owen en een vriend van mij. Plots kwam Weinstein naar onze tafel en zei hij tegen mijn vriend: ‘Sta recht’. Ik dacht: ‘Oh mijn God’. Dus mijn vriend stond recht, ging ergens anders zitten en Weinstein ging op zijn plaats zitten. Het was zo’n denigrerend en onbeschoft gedrag”, klonk het.

Kleedje dragen

De ‘Friends’-actrice verklaarde dat ze nooit seksueel geïntimideerd werd door de 67-jarige producer, maar herinnert zich nog wel een moment waarop hij zijn macht probeerde te laten gelden. Toen Aniston in Londen was voor een shoot rond de film ‘Derailed’, lanceerde de toenmalige echtgenote van Weinstein, Georgina Chapman, haar kledinglijn Marchesa. Weinstein drong bij Aniston aan om het merk mee te promoten. “Hij zei: ‘Ik wil dat je dit kleedje van haar draagt op de première’. Ik antwoordde: ‘Nee, ik ga dat kleedje niet dragen’”, vertelde ze.

Hollywood veranderd

De 50-jarige actrice is ervan overtuigd dat #MeToo Hollywood in positieve zin heeft veranderd. “Ik denk dat er nog steeds ruimte voor verbetering is, maar het ergste is voorbij. Ik denk dat heel wat mensen het in hun broek gedaan hebben”, klonk het.

Harvey Weinstein werd in oktober 2017 door verschillende vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten. In januari moet hij voor de rechtbank verschijnen.