Wellicht geen Romelu Lukaku tegen San Marino

door
Belga
Leestijd 2 min.

Romelu Lukaku zal meer dan waarschijnlijk verstek geven voor de EK-kwalificatiewedstrijd van morgenavond (20u45 in Brussel) tegen San Marino, op de zevende speeldag in groep I. De spits van Inter trainde zowel maandag als gisteren niet mee met de nationale selectie in Tubeke en ook op het voor hem geplande persmoment van vandaag wordt hij vervangen door Timothy Castagne, die dan weer op speelgelegenheid mag hopen omdat Thomas Meunier er gisteren op training niet bij was. "Omwille van de onzekerheid omtrent de huidige fysieke paraatheid van Romelu Lukaku, wordt hij op de persconferentie vervangen door Timothy Castagne", klonk het bij de Belgische voetbalbond.

Wat betreft de wedstrijd van zondag in Kazachstan is er nog geen duidelijkheid. Bij een afwezigheid van Lukaku, mag vaste vervanger Michy Batshuayi zich opmaken om te starten. Zijn laatste basisplaats kreeg hij begin september in San Marino, toen hij in de slotminuut voor de 0-4 eindstand zorgde, zijn veertiende treffer bij de nationale elf.

Lukaku, nog één doelpunt verwijderd van de mijlpaal van vijftig goals voor de Duivels, bleef vorige week woensdag met last aan de dij aan de kant bij de CL-match van Inter Milaan tegen Barcelona, maar maakte zondagavond wel zijn opwachting in de met 1-2 verloren topper tegen Juventus. Tegen voetbaldwerg San Marino zullen er hoogstwaarschijnlijk geen risico's genomen worden.

Omtrent Leander Dendoncker, de voorbije dagen er niet bij op training wegens maagklachten, is er nog geen nieuws. Maxime Lestienne haakte maandag al geblesseerd af. Vaste waarden in de selectie zoals Kevin De Bruyne (Manchester City), Koen Casteels (Wolfsburg), Jason Denayer (Lyon) en Vincent Kompany (Anderlecht) ontbreken eveneens door blessures.

bron: Belga