YES! Dit weekend genieten we opnieuw van een nazomer

Wie de kou en de regenbuien beu is, moet nog even volhouden. Voor het weekend is er immers een nazomer voorspeld met temperaturen rond 20 graden.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Deze namiddag en vanavond mag je je nog verwachten aan enkele buien. Woensdag wordt het al vanaf 's ochtends wisselvallig met regelmatig onweerachtige. Zelfs korrelhagel is mogelijk. Het kwik klimt in de Hoge Venen niet hoger dan 8 graden en aan zee 14 graden. Deze temperaturen zijn iets te fris voor de tijd van het jaar. Rukwinden van 50 tot 60 km/uur zijn mogelijk tijdens de buien.

De voorspellingen voor donderdag zijn onzeker. Vooral 's ochtends is er nog kans op buien, maar in de namiddag lijkt het vanaf het westen droger te worden met breder wordende opklaringen. De maxima schommelen tussen 11 en 16 graden.

Maar geen nood, volgens de huidige verwachtingen van het KMI kunnen we volgend weekend wel genieten van een nazomerprik. Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af en zou het lokaal 19 graden worden. Zondag meer van dat, maar dan met een grotere neerslagkans en temperaturen tot plaatselijk 20 graden.