«Kans gegrepen én doorgegroeid»

Wie? Wim Loots
Leeftijd? 30 jaar
Studies? Graduaat informatica netwerkbeheer
Functie? Systeembeheerder
Bedrijf? Politiezone Antwerpen

Wat doe je?

«Ik ben intussen vier jaar aan de slag als ICT-systeembeheerder bij Politie Antwerpen. Mijn job bestaat uit het beheer van alle servers, toegangen voor medewerkers en de uitrol van nieuwe technologieën in het korps. Hiervoor werkte ik als schrijnwerker op een werf, maar dat was niets voor mij. Door avondschool te volgen heb ik mij omgeschoold tot informaticus en maakte ik een carrièreswitch naar de IT-sector.»

Waarom Politiezone Antwerpen?

«Ik droomde ervan om als vaste IT-medewerker in een grote organisatie te werken. Het korps bood me de kans om een graduaat te behalen en door te groeien naar een functie op een hoger niveau.»

Wat maakt werken bij PZA anders?

«De flexibiliteit: ik kan regelmatig van thuis uit werken. Bovendien kies ik zelf om hoe laat mijn werkdag start en eindigt. Op vlak van IT heeft Politie Antwerpen de afgelopen jaren enorme stappen vooruit gezet. De ontwikkeling van de FOCUS-app waarmee operationele medewerkers op het terrein opzoekingen kunnen verrichten op hun mobiel toestel is een mooi voorbeeld.»

Wat vind je het leukst aan je job?

«IT staat niet stil en is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Daardoor ben je een onmisbare schakel in een grote organisatie zoals die van ons.»

www.politieantwerpen.be/jobs