Rode Duivels - Rode Duivels starten voorbereiding op San Marino en Kazachstan

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels starten maandagnamiddag in het nationaal oefencentrum in Tubeke hun voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag 10 oktober in Brussel, 20u45) en Kazachstan (zondag 13 oktober in Nur-Sultan, 15u00). België staat met 18 op 18 op kop in groep I. Rusland volgt op drie punten. Op duidelijke afstand staan Kazachstan (7), Cyprus (7), Schotland (6) en San Marino (0). Bij een zege tegen voetbaldwerg San Marino - wat niet meer dan een formaliteit zal worden - kunnen de tickets voor het EK al geboekt worden. Daarna wil de bondscoach verder kijken richting groepswinst, want dat levert het statuut van reekshoofd op bij de loting.

Roberto Martinez maakte vrijdag een 28-koppige selectie bekend, met Maxime Lestienne daarin als opvallendste naam. Lestienne werd in 2013 door Marc Wilmots al opgeroepen voor de nationale ploeg, maar hij kwam toen niet in actie. Ook deze keer komt zijn aantreden in het gedrang, want de Standard-winger zou zondag tegen Antwerp een kwetsuur hebben opgelopen.

Vaste waarden zoals Kevin De Bruyne (Manchester City), Koen Casteels (Wolfsburg), Jason Denayer (Lyon) en Vincent Kompany (Anderlecht) ontbreken al zeker door blessures. Onder meer Axel Witsel, en de broers Eden en Thorgan Hazard zijn er in vergelijking met de vorige interlands weer bij. Door de afwezigheid van KDB - in Glasgow nog onhoudbaar met drie assists en een doelpunt - kijkt de natie vooral naar Eden, die afgelopen weekend in Madrid de kritiek deed verstommen met een doelpunt en een assist.

Achter de namen van Thibaut Courtois en Thomas Meunier staan dan weer vraagtekens, zij ondergaan maandag enkele tests. Courtois kwam door zijn buikgriep zaterdag niet in actie bij de Koninklijke en ook Meunier was afwezig bij PSG. Romelu Lukaku moest dan weer de verplaatsing naar Barcelona laten schieten, maar speelde zondag wel de hele wedstrijd in de topper tussen Inter en Juventus.

bron: Belga