Tweede klokkenluider met informatie tegen Trump treedt naar voren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er is een tweede klokkenluider opgedoken die zegt bezwarend materiaal te hebben over de contacten tussen de Amerikaanse president Donald Trump en Oekraïne. Dat heeft Mark Zaid, de advocaat van beide klokkenluiders, vandaag meegedeeld aan de Amerikaanse zender ABC News. De Democratische partij heeft een impeachment-onderzoek opgestart tegen Trump, omdat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachment-procedure.

Zaid zegt nu dat een nieuwe klokkenluider, die eveneens deel uitmaakt van de inlichtingendiensten, "uit eerste hand" over informatie beschikt over dat controversiële telefoongesprek.

De Amerikaanse president heeft altijd beweerd dat de informatie van de eerste klokkenluider "totaal inaccuraat" was. Mogelijk kan het opduiken van een tweede klokkenluider die verdediging van Trump ondergraven, zegt ABC.

Bron: Belga