NASCAR Whelen Euro Series - Stienes Longin wint slotmanche in Zolder en is vicekampioen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Stienes Longin heeft zondag op het circuit van Zolder zijn eerste overwinning geboekt in de NASCAR Whelen Euro Series. Aan zijn zege in de slotmanche houdt de Leuvenaar ook de tweede plek over in het eindklassement. De titel is voor de Nederlander Loris Hezemans. Longin kon in de vorige twee manches geen topresultaat neerzetten. Daardoor mocht onze landgenoot de hoop op de eindzege in de NASCAR Whelen Euro Series opbergen. Op het circuit van Zolder vond Longin opnieuw de weg naar het podium, met een derde plaats zaterdag in de eerste race en een eerste overwinning zondag in de tweede race. Op de valreep dus, want dat was meteen ook de laatste koers op de kalender.

Behalve een overwinning verzamelde Longin nog acht andere podiumplekken in dertien races. Zijn regelmaat leverde hem ook een tijdje de leidersplaats op, maar concurrent Loris Hezemans profiteerde van Longins slechte resultaten in het Nederlandse Venray en het Duitse Hockenheim om de macht te grijpen.

De organsiatoren van de NASCAR Whelen Euro Series maakten in de marge van de slotmanche bekend dat de samenwerking met NASCAR met tien seizoenen verlengd werd tot 2030.

bron: Belga