Belgen in het buitenland - Batshuayi luistert invalbeurt bij zegezeker Chelsea op met doelpunt

Chelsea heeft zondag op de achtste speeldag in de Engelse Premier League een 1-4 overwinning geboekt op bezoek bij Southampton. Michy Batshuayi mocht de slotminuten volmaken en bedankte met de vierde Londense treffer. De jonge ploeg van Frank Lampard had aan de rust al drie keer gescoord. Abraham (17.), de Engelse sensatie die Batshuayi op de bank houdt, Mount (24.) en Kanté (40.) namen de doelpunten voor hun rekening. Tussendoor zette Ings (30.) de thuisploeg op het scorebord. De tweede helft was een maat voor niets, tot invallers Pulisic en Batshuayi aan het combineren gingen. De Rode Duivel zette de een-twee op en legde door de benen van doelman Gunn de 1-4 eindstand vast. Voor de aanvaller is het zijn eerste doelpunt in de Premier League dit seizoen. Chelsea klimt naar de vijfde plek in het klassement.

In de Franse Ligue 1 ging Reims met het kleinste verschil winnen op bezoek bij Stade Rennes. Boulaye Dia (49.) scoorde in het begin van de tweede helft het enige doelpunt. Bij Reims, dat na negen speeldagen de zesde plek bezet, maakte Thomas Foket de 90 minuten vol.

Stijn Wuytens geraakte met AZ niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Willem II op speeldag negen in de Eredvisie. De Alkmaarders klommen op voorsprong via een strafschop van Koopmeiners (22.), maar Kohlert (31.) bracht de Tilburgers langszij. De thuisploeg was baas in de tweede helft, maar raakte niet voorbij oude bekende Bizot. De voormalige doelman van KRC Genk zag in de slotminuten nog een strafschop van Pavlidis over zijn doel zoeven.