WK turnen - Belgische meisjes plaatsen zich als team voor Tokio 2020

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische turnmeisjes hebben zich als team geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Na elf subdivisies zijn ze zeker van één van de negen olympische teamtickets die worden uitgedeeld op het WK in het Duitse Stuttgart. Speerpunt Nina Derwael, Senna Deriks, Jade Vansteenkiste, Maellyse Brassart en Margaux Daveloose totaliseerden vrijdag 161,238 punten. Vooral door foutjes op de balk bleven ze onder de door de coaches vooropgestelde 162 punten. Het was wachten tot de laatste deelnemende landen, die zaterdag in actie kwamen, om zeker te zijn van olympische kwalificatie. België staat momenteel op de negende plaats, met enkel nog Brazilië en de VS die in de laatste subdivisie in actie moeten komen. Rusland (2e), China (1e) en de VS (12e en laatste divisie) pakten al op het WK van 2018 een olympisch ticket. De finale is weggelegd voor de beste acht landen.

Op het WK vorig jaar in Doha behaalden de Belgische meisjes een totaalscore van 158,970 punten, goed voor een elfde plaats.

Het Belgische meisjesteam nam in 2016 ook deel aan de Olympische Spelen, voor het eerst sinds 1948. In Rio de Janeiro werden ze twaalfde.

bron: Belga