Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado pakt de zege in Berencross Meulebeke

Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado pakt de zege in Berencross Meulebeke

Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) heeft de Berencross bij de vrouwen elite gewonnen. De 21-jarige Nederlandse haalde het van haar landgenotes Annemarie Worst en Inge van der Heijden. Maud Kaptheijns werd vierde voor Laura Verdonschot, meteen de beste Belgische. Wereldkampioene Sanne Cant, die haar veldritseizoen aanvatte in Meulebeke, werd zevende. Het was Sanne Cant die de kopstart nam en zo als eerste de trappenpartij voor haar rekening mocht nemen. Ellen Van Loy volgde netjes met in haar spoor onder meer de Nederlandse vrouwen Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden en Annemarie Worst. Een kopgroep met negen rensters begon aan de tweede ronde.

Wereldkampioene Sanne Cant maakte een foutje, verloor enkele plaatsen, en dat was het sein voor Manon Bakker, Annemarie Worst, Inge van der Heijden, Ceylin del Carmen Alvarado, Anna Kay en Ellen Van Loy om door te trekken. Laura Verdonschot nam Sanne Cant en Maud Kaptheijns mee op sleeptouw in de achtervolging op de zes leidsters.

Net over halfcross, aan de zandbak, smolten de twee groepen bij elkaar en kregen we negen rensters aan de kop van de wedstrijd. Maud Kaptheijns bleef het tempo zeer hoog houden. Samen met Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Inge van der Heijden trok zij de slotronde in met een geringe voorsprong op Sanne Cant en de rest. Laura Verdonschot repte zich nog naar de leidsters.

Annemarie Worst demarreerde op haar beurt en sloeg meteen een kloof. Niet voor lang evenwel. Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden en Maud Kaptheijns vervoegden haar. De vier mochten sprinten voor de eindzege en daarin haalde Ceylin del Carmen het. De Nederlandse volgt daarmee Sanne Cant op als eindlaureate van de Berencross.

Eerder op de dag waren er zeges weggelegd voor Ward Huybs (junioren), Aaron Dockx (tweedejaars nieuwelingen) en Mike Uytterhoeven (eerstejaars nieuwelingen).

bron: Belga