David Goffin kan niet stunten tegen Djokovic

David Goffin kan niet stunten tegen Djokovic

David Goffin (ATP 15) heeft in de halve finales van het ATP-toernooi in het Japanse Tokio (hard/1.895.290 dollar), niet kunnen stunten tegen Novak Djokovic, het nummer 1 van de wereld. De Serviër won in twee sets: 6-3 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 31 minuten. Goffin speelde in de eerste set voor wat hij waard was, maar kon niet verhinderen dat de Servische topper in 47 minuten het laken naar zich toetrok (6-3). Ook in de tweede set gaf de Luikenaar geen vrije baan aan Djokovic, die het finaal wel haalde met 6-4.

Al zeven keer eerder stonden Goffin en Djokovic tegenover elkaar. De 32-jarige Serviër was daarvan zes keer de beste. Hun laatste ontmoeting dateerde van 10 juli op Wimbledon. Djokovic schakelde Goffin toen vlot uit in de kwartfinale met 6-4, 6-0 en 6-2.

Djokovic neemt het in de finale op tegen John Millman (ATP 80). De Australiër rekende in de halve eindstrijd af met de Amerikaan Reilly Opelka (ATP 53) in 6-3 en 7-6 (7/4). Djokovic won in zijn loopbaan 75 titels en was dit jaar al de beste op Wimbledon, de Australian Open en in Madrid. Millman plaatste zich in Boedapest in 2018 voor zijn enige finale tot dusver, die hij verloor tegen de Italiaan Marco Cecchinato.

David Goffin, nu het derde reekshoofd, won het Rakuten Open in Tokio in 2017 en was er verliezend finalist in 2016. Vorig jaar nam hij niet deel.

bron: Belga