Weerbericht: wisselvallig weekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het KMI verwacht deze namiddag wisselvallig weer, met her en der enkele buien. Het weekend dient zich wisselvallig aan: morgen wordt droog, maar zondag gaan de hemelsluizen weer open. Het blijft deze namiddag meestal zwaarbewolkt of betrokken. Het kwik gaat maar tot zowat 11 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden in het westen van het land. De westenwind waait vrij krachtig aan zee en matig tot vrij krachtig elders. Rukwinden tot 60 kilometer per uur zijn lokaal mogelijk.

Zaterdagochtend kan het in het uiterste zuiden van het land nog lichtjes regenen. Elders is het droog en wisselend tot zwaarbewolkt, mogelijk met wat ochtendgrijs. In de loop van de dag wordt het overal droog met vooral in de westelijke landshelft opklaringen. In het oosten blijven er meer wolkenvelden hangen. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden over het westen.

Zaterdagavond bereiken meer en meer hoge en middelhoge wolkenvelden ons land vanuit het westen. In de loop van de nacht trekt een storing voorbij en gaat het regenen. De minima liggen tussen 5 en 11 graden en worden bereikt in de eerste helft van de nacht.

Zondag trekken storingen traag over ons land vanuit het westen. Het wordt dus regenachtig weer. In de loop van de namiddag kunnen er enkele opklaringen vanuit Frankrijk het land binnendrijven, maar dan neemt de kans op een bui toe. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 15 graden in het westen.

Maandag blijft het vrijwel overal droog, maar de dagen nadien is de neerslag opnieuw van de partij.

bron: Belga