Johan Walem grijpt in na mager begin EK-kwalificatiecampagne

door
Belga
Leestijd 1 min.

Johan Walem grijpt in na het matig begin van de Belgische nationale belofteploeg in de kwalificaties voor het EK van 2021. Zijn 23-koppige selectie bevat negen nieuwkomers in vergelijking met de selectie voor de vorige twee EK-kwalificatiematchen. Onder meer Zinho Vanheusden (Standard) is opnieuw van de partij, doelman Gaëtan Coucke (Genk) is er voor het eerst bij. Op 15 oktober ontvangen de jonge Duivels Moldavië in Leuven. De nationale beloften zijn niet goed begonnen aan de kwalificaties voor Euro 2021 in Slovenië en Hongarije. Begin september gingen ze met 1-0 onderuit in Wales, thuis bleven ze op 0-0 steken tegen Bosnië en Herzegovina. Moldavië speelde nog maar één match en verloor die met 4-0 van Bosnië.

Walem was vandaag niet aanwezig op de persconferentie, waarop bondscoach Roberto Martinez zijn selectie vrijgaf voor het tweeluik San Marino/Kazachstan. In vergelijking met de selectie voor de vorige twee interlands van de beloften heeft Walem geen plaats meer voor Arnaud Bodart (Standard), Hannes Delcroix (RKC Waalwijk), Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem), Alexis Saelemaekers (Anderlecht), Killian Sardella (Anderlecht), Dante Rigo (Sparta), Matthias Verreth (Waasland-Beveren) en Robbie D'Haese (KV Oostende).

Gaëtan Coucke (Genk), Jelle Bataille (KV Oostende), Daam Foulon (Waasland-Beveren), Zinho Vanheusden (Standard), Franco Antonucci (Volendam), Orel Mangala (Stuttgart), Daouda Peeters (Juventus), Othman Boussaid (NAC Breda) en Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II) zijn de nieuwkomers.

bron: Belga