Bart De Pauw is terug met nieuw sketchprogramma

Bart De Pauw is terug met nieuw sketchprogramma
Foto Belga

Het productiehuis Koeken Troef!, waar tv-maker Bart De Pauw tot vorig jaar zaakvoerder was, werkt aan een sketchprogramma over influencers voor VIER.  De Pauw is één van de drie regisseurs. Het programma is in 2020 te zien op VIER.

Een ‘influencer’ is iemand die via sociale media invloed uitoefent op een bepaalde doelgroep. Het is de stem van de nieuwe generatie en de titel van het nieuwe sketchprogramma.

Kleine afdruk

In ‘De Influencers’ wordt op humoristische wijze de draak gestoken met mensen die zich via sociale media trachten te profileren als trendsetters. Het nieuwe programma gaat volgens VIER ook een beetje over “mensen die een verschil willen maken in dit aardse leven en willen meetellen door een kleine afdruk te maken van hun bestaan”.

Komische acteurs

De personages worden gespeeld door bekende en nieuwe komische acteurs, onder wie Hakim Chatar, Rik Verheye, Louise De Bisscop, Joke Emmers, Eva Binon, Stijn Steyaert, Tom Audenaert en Andrew Van Ostade. De regie van ‘De Influencers’ is in handen van Peter (Pietje) Horsten, Bart De Pauw en Kenneth Taylor.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

De Pauw kwam begin november 2017 in opspraak nadat enkele vrouwen die met hem hadden gewerkt hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De VRT besloot daarop om de samenwerking met hem volledig te beëindigen. De Pauw zelf stapte in februari 2018 op als zaakvoerder bij het productiehuis.

Voorlopig geven de zender, het productiehuis en de acteurs niet meer informatie. VIER heeft naar eigen zeggen al verschillende keren benadrukt dat De Pauw achter de schermen werkt voor de zender.