Vercauteren keert als hoofdcoach terug bij Anderlecht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Frank Vercauteren is de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Hij vervangt de Welshman Simon Davies, die in de technische staf blijft als veldtrainer. Tegelijk wordt de Deen Frank Arnesen, die de functie van technisch directeur vervulde, bedankt voor bewezen diensten. "Laat het duidelijk zijn dat Vincent Kompany als speler-manager de playstyle en voetbalvisie van RSC Anderlecht blijft belichamen. Met Franky Vercauteren krijgt hij nu een ervaren coach die als T1 vanzelfsprekend de volledige verantwoordelijkheid op wedstrijddagen zal dragen, en ook een klankbord zal zijn voor de vele uitdagingen van zijn vernieuwend project", verduidelijkt sportief directeur Michael Verschueren.

Vercauteren ondertekende een contract voor 2,5 seizoenen. Net als Arnesen is hij een ex-speler van Anderlecht. Hij was er ook al assistent- en hoofdtrainer en loodste de recordkampioen naar de titel in 2006 en 2007. Met 6 op 27 beleeft Anderlecht een historisch zwakke competitiestart.

"Ik ben heel tevreden dat ik opnieuw thuiskom", zegt de voormalige Rode Duivel. "Anderlecht staat op een belangrijk kruispunt in de clubgeschiedenis. Met de komst van Vincent (Kompany, red) wordt de voetbalfilosofie helemaal opnieuw uitgetekend zoals het bij Anderlecht past. We delen dezelfde visie en tegenover mijn coachingervaring, zet Vincent dan weer een vernieuwende spelstijl, een enorme dynamiek en zijn ervaring en charisma waarmee hij de jongens op het veld ongelofelijk kan coachen. Voor mij is het de perfecte synergie. Ik ken Vincent uiteraard ook goed. Als jeugdspeler, als jonge prof destijds bij Anderlecht toen ik hier coach was. Wat we nu vooral moeten doen, is samen opnieuw matchen winnen. Ik zal proberen de juiste keuzes te maken en de juiste accenten te leggen. Geef dit Anderlecht nog wat tijd en er zal iets mooi ontstaan."

Vincent Kompany vindt Vercauteren zelf ook de juiste man op de juiste plaats om zijn team te versterken. "Frank was mijn coach bij Anderlecht én bij de Rode Duivels. Ik weet waar hij voor staat en ken zijn principes. Hij kan de perfecte T1 zijn binnen het team waarmee we werken. Zijn inzicht, kennis van het Belgische voetbal, zijn autoriteit langs de lijn. Tijdens onze eerlijke, interne analyses kwamen we tot de conclusie dat dit in het belang van de club de beste keuze was."

bron: Belga