Ook china zou onderzoek naar Bidens moeten opstarten, zegt Trump

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat ook China een onderzoek zou moeten opstarten naar de activiteiten van zijn Democratische rivaal Joe Biden en diens zoon Hunter. Dat heeft hij vandaag gezegd in Washington. De Democraten hebben vorige week een onderzoek naar een impeachment-procedure tegen Trump opgestart, naar aanleiding van een telefoongesprek dat Trump op 25 juli had met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Uit de transcriptie blijkt dat Trump meermaals bij Zelenski heeft aangedrongen op een onderzoek naar voormalig Amerikaans vicepresident Joe en Hunter Biden. Joe Biden wordt in 2020 mogelijk de Democratische uitdager van Trump bij de presidentsverkiezingen.

Toen de Amerikaanse president vandaag in Washington daarover vragen kreeg van journalisten, herhaalde hij dat een Oekraïens onderzoek naar de activiteiten van de familie Biden noodzakelijk is. "Als ik president Zelenski zou zijn, zou ik aanbevelen om een onderzoek op te starten", klonk het.

Maar hij ging nog een stap verder en benadrukte ook de noodzaak van een Chinees onderzoek. "Ook China zou een onderzoek naar de Bidens moeten opstarten. Want wat er in China gebeurde, is ongeveer even erg als hetgeen er in Oekraïne gebeurd is", verklaarde hij.

Bron: Belga