Noord-Korea heeft met succes nieuw type raket getest

Noord-Korea heeft woensdag met succes een “nieuw type” ballistische raket getest, afgevuurd vanuit een onderzeeër. Dat meldde het officiële nieuwsagentschap van Noord-Korea KCNA donderdag. Pyongyang kondigde eerder aan dat het zaterdag gaat samenzitten met Washington rond het nucleaire. KCNA identificeerde de raket als een Pukguksong 3, een zogenaamde Submarine-launched ballistic missile (SLBM), een door een strategische raket-onderzeeboot gelanceerde raket,
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un maakte zijn “hartelijke felicitaties” over aan de onderzoekseenheden betrokken bij de lancering. Die had volgens KCNA “geen nadelige gevolgen voor de veiligheid van de buurlanden”.
Volgens Tokio viel een deel van de raket in de exclusieve economische zone van Japan, een maritiem gebied tussen territoriale en internationale wateren.
Noord-Korea heeft dinsdag aangekondigd dat er zaterdag besprekingen over kernenergie met Washington zullen worden gehouden, wat het diplomatieke proces acht maanden na het mislukken van de top van Hanoi nieuw leven inblaast.

Bron: Belga