Hodeg snelt naar zege in Duitsland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alvaro Hodeg heeft de Sparkassen Münsterland Giro (Dui/1.BC) op zijn naam gebracht. De Colombiaan van Deceuninck-Quick Step haalde het na 193,3 km van Emsdetten naar Münster voor Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) en Belgisch kampioen Tim Merlier (Corendon-Circus). Met Christophe Noppe (7de), Piet Allegaert (8ste) en Roy Jans (9de) eindigden er nog drie andere Belgen in de top tien. Maurits Lammertink, Juri Hollmann, Marc Claus, Lars Kulbe en Brian van Goethem tekenden voor de vroege vlucht van de dag die maximaal 6:15 kreeg van het peloton waar de sprintersploegen het commando voerden. Regen in Duitsland ook, maar dat belette niet dat Mathieu van der Poel na z'n mislukte WK besloot om toch in de tegenaanval te trekken op 77 km van de meet.

Zonder succes, het peloton gaf hem amper ruimte, wel zakte de bonus van de koplopers daardoor snel. Voor Van der Poel, die paste voor het testevent mountainbike in Tokio voor de Olympische Spelen en besloot om dan maar in Duitsland te starten, ging het niet snel genoeg in het peloton en op 53 km waagde hij nog eens zijn kans. Opnieuw draaide het op niets uit, de vluchters werden wel opgeslokt door het peloton.

Daarna waagde Nill Politt een poging, eveneens zonder succes, een uitval van Brian Van Goethem leek wel goed uit te draaien. De Nederlander van Lotto Soudal, ook al mee in de vroege vlucht, leek stand te houden, maar de slotkilometer was er uiteindelijk te veel aan. Er zou gesprint worden. Daarin toonde Hodeg zijn snelle benen nadat er nog massaal gevallen werd in het slot. Voor de 23-jarige Hodeg is het zijn zevende zege van het seizoen, hij volgt op de erelijst Max Walscheid op. De laatste Belgische winnaar was er Tom Boonen in 2015.

bron: Belga