Champions League - Felice Mazzu looft vooral mentaliteit van zijn spelers: "Zo moeten we iedere week spelen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Felice Mazzu was na afloop van Genk-Napoli een trots man. Dat liet de Italo-Belg op de persconferentie duidelijk blijken. Mazzu had genoten van de inzet van zijn spelers en hoopte dat dit resultaat de club een boost kan geven voor de komende weken. "Ik ben heel trots op mijn jongens", begon Mazzu na het 0-0 gelijkspel. "Dit is de Champions League, het allerhoogste niveau. De mentaliteit was top. We hebben een aantal moeilijke weken achter de rug, waarin de inzet ook niet altijd top was. Tegen Salzburg bijvoorbeeld speelden we niet als een team. Maar vandaag was dat wel het geval. Ik zie dit als een goed teken voor de toekomst. Ik hoop dat we hier een boost van krijgen. Dan bedoel ik niet alleen het team, maar ook de staf en de directie, de hele club kortom. Ik heb het in de kleedkamer net ook gezegd. Zo wil ik mijn team altijd zien spelen. De kwaliteit is er. Maar je moet er elke wedstrijd voor knokken, maar het is nooit makkelijk, ook niet in de Jupiler Pro League."

"Ik vond onze organisatie goed vandaag", ging de Genkse T1 verder. "De nul houden tegen een topploeg als Napoli is heel mooi. We hebben ze goed opgevangen, zowel offensief als defensief. Het evenwicht was er. Het was ons plan vandaag in de ruimte achter hun backs te duiken. We hebben met Bongonda en Ito wingers met veel snelheid. En dat lukte vaak. Achter hen wordt Ianis Hagi sterker en sterker. Hij speelde goed tussen de lijnen. Over een paar weken gaan we pas de beste Hagi zien, maar hij bracht het team vandaag ook al veel creativiteit bij."

Mazzu werd tot slot nog gevraagd na de cruciale beslissing van scheidsrechter Kovacs om Napoli-middenvelder Ruiz twaalf minuten voor tijd niet van het veld te sturen, nadat hij de doorgebroken Ito onder de graszoden trok. "Eigenlijk wil ik er niet te veel over zeggen", besloot Mazzu. "Een scheidsrechter moet een situatie aanvoelen. Mijn gevoel was dat dit een rode kaart verdiende. Ito werd een grote kans ontnomen. Hij ging recht op doel af. Maar geel was de makkelijkste oplossing voor de scheidsrechter."

Bron: Belga