WK atletiek - Nafissatou Thiam opent jacht op nieuwe wereldtitel in zevenkamp

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nafissatou Thiam verdedigt woensdag en donderdag op het WK atletiek in Doha haar wereldtitel in de zevenkamp. Op de eerste dag staan vier disciplines op het programma.

De competitie opent om 16u05 Belgische tijd (een uur later in Qatar) met de 100 meter horden. Daarna volgen het hoogspringen (17u15), het kogelstoten (19u30) en de 200 meter (20u50). Donderdag staan de laatste drie onderdelen op het programma: het verspringen (17u15), het speerwerpen (19u10) en de afsluitende 800 meter (23u05).

Thiam is op haar 25e de regerende wereld-, olympisch en Europese kampioene in de zevenkamp. "Maar dat ik twee jaar geleden de wereldtitel won, biedt mij vandaag geen voordeel op de anderen", vertelde ze eerder deze week. De Naamse kende bovendien flink wat blessureleed dit seizoen met een scheur in de kuit in januari en een pijnlijke elleboog in juni.

Thiam heeft de beste wereldjaarprestatie achter haar naam (6.819 punten) maar haar Britse rivale Katarina Johnson-Thompson (6.813 punten) zit haar op de hielen. Met Hanne Maudens en Noor Vidts nemen nog twee andere Belgen deel.

Tegelijk met de zevenkampsters werken de mannen hun tienkamp af. Voor België komt voormalig Europees kampioen Thomas Van der Plaetsen in actie.

bron: Belga