Genk moet 25.000 euro schadevergoeding betalen aan STVV

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Pro League heeft gisteren beslist dat KRC Genk een schadevergoeding van 25.000 euro moet betalen aan STVV voor de schade die Genkse supporters vorig seizoen berokkenden aan het kunstgras op Stayen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag en wordt bevestigd aan Belga. Op een uitspraak over de ongeregeldheden van afgelopen weekend in de Limburgse derby is het nog even wachten. De Pro League startte de interne procedure op, waardoor er beide clubs samen een vergoeding van 50.000 euro boven het hoofd hangt. Daarnaast wordt wellicht volgende week de disciplinaire procedure bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) ingeleid. Een definitief gestaakte wedstrijd kan aanleiding geven tot de sanctie van een match achter gesloten deuren. Ook puntenaftrek behoort tot de mogelijkheden.

In afwachting daarvan beslist de Pro League dinsdag dat KRC Genk de schade die de fans vorig seizoen toebrachten aan het veld van STVV moet vergoeden. Toen gooiden Genkse fans vuurpijlen op het kunstgras van Stayen en dat veroorzaakte brandplekken. Daarom werden de bezoekende supporters afgelopen weekend ook achter plexiglas gezet.

Roland Duchâtelet, de eigenaar van Stayen, eiste toen dat Genk een volledig nieuwe grasmat zou bekostigen ter waarde van 200.000 euro. Genk toonde zich bereid om een schadevergoeding van 12.500 te betalen, maar de Pro League verplicht de landskampioen om met een schadevergoeding van 25.000 euro over de brug te komen. Genk verzet zich daar niet tegen.

bron: Belga