Genk beboet met 4.000 euro voor rookpot in Charleroi

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft gisteren een boete van 4.000 euro opgelegd aan KRC Genk, omdat Limburgse supporters tijdens het competitieduel in Charleroi een rookpot hadden afgestoken. Een rookpot in de 61e minuut in het bezoekersvak van het Stade du Pays zonder impact op het wedstrijdverloop. Daarvoor werd KRC Genk vervolgd. "Elke vorm van pyrotechnisch materiaal, hoe beperkt dan ook, moet uit de stadions geweerd worden. Daar hebben we een duidelijke opdracht voor gekregen. Zowel de Pro League als de KBVB hanteren een nultolerantie", verklaarde Chris Van den Bossche namens het Bondsparket, dat een boete van 2.500 euro eiste.

De Limburgers somden de maatregelen op die ze nemen om pyrotechnisch materiaal uit stadions te bannen, maar legden ook de moeilijkheden van de problematiek uit aan Hubert Poncelet, zetelend lid van de Geschillencommissie. "Er bestaat geen mirakeloplossing. Al onze inspanningen zijn geen garantie dat pyrotechnisch materiaal volledig gebannen kan worden. Thuis hebben we het onder controle dankzij de investeringen in camerabewaking, maar het probleem verplaatst zich naar uitmatchen."

De Geschillencommissie "moedigt de verschillende initiatieven aan", maar stelde ook vast dat Genk vorig seizoen meermaals op het matje is geroepen wegens het wangedrag van supporters. Hoewel de Limburgers pleitten voor een halvering van de gevorderde boete van 2.500 euro, legde Poncelet een zwaardere sanctie op. De landskampioen moet wegens recidive 4.000 euro ophoesten.

bron: Belga