Alison Van Uytvanck stijgt naar 44e plaats op wereldranglijst

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alison Van Uytvanck doet vandaag een uitstekende zaak op nieuwe WTA-ranking. De Grimbergse tennisster stijgt zeventien plaatsen en belandt op nummer 44. De 25-jarige Van Uytvanck dankt de mooie sprong aan haar toernooizege in het Oezbeekse Tasjkent. Daar stak ze zaterdag haar vijfde WTA-titel op zak. In augustus 2018 prijkte Van Uytvanck op de 37e plaats in het WTA-klassement. Dat is haar hoogste notering tot dusver.

Elise Mertens, Belgiës nummer 1, gaat een plaatsje vooruit. De Limburgse staat 23e. In de dubbelranking zakt ze, ondanks een finale in het Chinese Wuhan, van twee naar drie.

Lager op de ranking is er licht verlies voor Kirsten Flipkens (-1, 101e) en winst voor Ysaline Bonaventure (+8, 115e), Greet Minnen (+2, 122e) en Yanina Wickmayer (+1, 160e).

Helemaal bovenaan het klassement blijft de Australische Ashleigh Barty de plak zwaaien voor de Tsjechische Karolina Pliskova en de Oekraïense Elina Svitolina. Dan volgen de Japanse Naomi Osaka en de Roemeense Simona Halep. Die wipt over de Canadese US Open-kampioene Bianca Andreescu. Het is de enige verschuiving in de top tien.

De Wit-Russische Aryna Sabalenka verlengde haar titel in Wuhan maar wordt daar niet voor beloond op de ranking. Ze blijft veertiende. De Amerikaanse Alison Riske, verliezend finaliste, wipt van 35 naar 24.

bron: Belga