WK atletiek - Belgen worden 6e in gemengde 4x400m: "Hadden niet gedacht de echte toppers tegen te komen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dylan Borlée, Hanne Claes, Camille Laus en Kevin Borlée werden zondag - in die volgorde - zesde in de finale van de gemengde 4x400 meter op het WK atletiek in Doha. 's Morgens hoopte coach Jacques Borlée nog op een strijd voor het podium, maar dat bleek nooit aan de orde, en wel door een goede reden. "We hadden niet verwacht dat alle teams hun beste lopers zouden opstellen met het oog op de individuele wedstrijden die er aankomen", verklaarde Dylan Borlée. "Maar we zijn toch maar mooi zesde op dit eerste WK. Het niveau lag veel hoger dan op het WK Mixed Relay in Yokohama. Twee jaar geleden hadden we niet eens een vrouwenteam op de 4x400 meter en nu zijn we zesde van de wereld. We mogen fier zijn op onszelf." Hanne Claes, de tweede loopster, klaagde achteraf over "verloren tijd bij de wissels". "Dat kwam door ons gebrek aan ervaring in deze samenstelling", aldus de Leuvense, die dinsdag alweer in actie komt op de 400m horden. "Maar het was een eer hier deel te nemen. Ik zag Allyson Felix voor mij lopen en dacht 'wauw'. Ik vind de gemengde aflossing nog spannender dan de andere aflossingen. Tactisch zijn er immers nog meer mogelijkheden."

"Het ging snel", beaamde Camille Laus, kapitein van de Belgian Cheetahs. "Toen Naser (de Bahreinse nummer één van de wereld, red.) mij passeerde, voelde ik het niveauverschil. Ik ben blij dat mijn wissel met Kevin goed is verlopen. Het was fijn eens samen te mogen lopen, maar tijdens de race speelde dat niet. Nu hoop ik op dit WK nog op een topachtnotering met de Cheetahs."

De traditionele slotloper Kevin Borlée kon ondanks rugproblemen starten, maar was achteraf toch voorzichtig. "Ik had een probleem in mijn rechterflank en moet daarmee oppassen. Maar ik kon lopen en heb alles gegeven. We hebben op een goed niveau gelopen, ik hoop dat het publiek op tv onze prestatie kon appreciëren." De oudste Borlée had eveneens opgemerkt dat er weinig publiek in het stadion aanwezig was.

bron: Belga