Jupiler Pro League - Olivier Renard verlaat Antwerp al na vier maanden voor avontuur in de MLS

door
Belga
Leestijd 1 min.

Antwerp heeft zaterdag het vertrek van sportief adviseur Olivier Renard bekendgemaakt. De oud-doelman verlaat de Great Old na nauwelijks vier maanden dienstverband en gaat als sportief directeur aan de slag bij de Canadese MLS-club Montreal Impact. Het ex-team van Laurent Ciman won vorige woensdag nog het het Canadees kampioenschap en kwalificeerde zich op die manier voor de Concacaf Champions League in 2020. In juni kwam Renard Antwerp pas versterken. Hij stond in de zomermercato Luciano D'Onofrio en Sven Jaecques bij, maar verbrak nu zijn overeenkomst die nog liep tot juni 2021.

"Het was nooit de bedoeling, noch van RAFC noch van Olivier Renard, om de goede samenwerking vroegtijdig te beëindigen. Beide partijen waren het echter snel eens dat deze uitdaging, zowel sportief als qua ervaring, een mooie opportuniteit is in zijn verder carrière", liet Antwerp weten in een persbericht.

De veertigjarige Renard was de voorbije jaren ook sportief directeur bij KV Mechelen en Standard, de twee clubs waarbij hij ook een groot deel van zijn spelerscarrière beleefde.

bron: Belga