Tweede student overleden na treffen tussen Indonesische betogers en politie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een tweede student is overleden nadat politie en betogers op het eiland Sulawesi met elkaar slaags raakten tijdens een betoging. Dat zegt een ambtenaar vandaag. De betoging was was gericht tegen een wet die volgens tegenstanders vrijheden en inspanningen tegen corruptie zou ondermijnen. De politie zette gisteren traangas in om een einde te maken aan de bijeenkomst voor het parlement in Kendari, hoofdstad van Sulawesi, waar betogers met stenen gooiden. Een eerste student overleed aan de gevolgen van een schotwond, en nu heeft het conflict ook aan een tweede student het leven gekost. "Deze ochtend is een andere student, die kritiek gewond was, overleden door een bloeding in het hoofd", meldt het hoofd van de provinciale ombudsdienst.

Tienduizenden studenten hielden deze week dagelijks betogingen in het hele land. De protesten, die vaak op geweld uitdraaiden, werden gehouden tegen herzieningen van het strafwetboek, waardoor seks buiten het huwelijk, samenwonen zonder gehuwd te zijn en de president of vicepresident beledigen strafbare feiten worden.

Het geweld in Kendari kwam er na een conflict in Jakarta op dinsdag, waarbij meer dan 260 studenten en 39 politiemensen gewond raakten, toen veiligheidspersoneel en betogers oog in oog kwamen te staan voor het nationale parlementsgebouw.

Bron: Belga