Trump overtuigd dat Johnson Brexit zal voltooien

Trump overtuigd dat Johnson Brexit zal voltooien

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er vandaag bij de Britse premier Boris Johnson op aangedrongen om de uittreding van het land uit de Europese Unie te voltooien. Dat deed hij tijdens een ontmoeting tussen de beide leiders, in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. “Er is een man als hij nodig om het voor elkaar te krijgen”, zei Trump over Johnson. “En ze moeten het voor elkaar krijgen, anders zou het vreselijk zijn om het op een andere manier te doen. Ik zie geen andere stemming. Ik zie niets gebeuren. Hij gaat het voor elkaar krijgen, ” zei Trump.

Het Britse parlement zal morgen opnieuw bijeenkomen nadat het Britse Hooggerechtshof beslist had dat de schorsing van het parlement door premier Boris Johnson onwettig was.

Trump merkte op dat hij voor de Brexit-stemming in 2016 had voorspeld dat het Verenigd Koninkrijk ervoor zou kiezen om de Europese Unie te verlaten. De twee leiders hebben ook beloofd om na Brexit te zullen werken aan de uitbreiding van hun handelsrelaties.

Johnson streeft ernaar om zijn land tegen 31 oktober uit de Europese Unie te halen.

bron: Belga