WB veldrijden Waterloo - Eli Iserbyt wint ook tweede wereldbekercross in Verenigde Staten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag in het Amerikaanse Waterloo (Iowa) ook de tweede manche in de Wereldbeker veldrijden op zijn naam geschreven. Iserbyt liet over halfcross zijn enige belager, Belgisch kampioen Toon Aerts, achter zich. Derde werd Michael Vanthourenhout. Gianni Vermeersch finishte als vierde, voor de Nederlander Corné van Kessel. In de wereldbekerstand verstevigde Iserbyt zijn leiderspositie. Vorige week won hij in Iowa City ook al de eerste cross van het regelmatigheidscriterium. Met het maximum van 160 punten heeft hij twintig punten voor op Aerts.

Iserbyt nam de kopstart. Achter de West-Vlaming volgden Jim Aernouts, Daan Soete, Gianni Vermeersch, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. Aernouts nam in de eerste ronde het commando even over van Iserbyt. Die liet dat niet begaan en knokte zich weer naar de leiding. Aerts was ondertussen opgeschoven naar de tweede plaats. Iserbyt en Aerts sloegen de handen in elkaar en reden zo weg van de rest. Iserbyt nam even voorsprong op Aerts door over de balkjes te springen. Wat verder nam de Belgische kampioen opnieuw over.

Het duo Aerts-Iserbyt begon aan de tweede ronde met een voorsprong van 10 seconden op Daan Soete, Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout. Iserbyt maakte een foutje door met zijn pedaal achter een paaltje te blijven hangen en ging wat verderop nog eens tegen de vlakte. Aerts gaf vol door, maar ging op zijn beurt in de fout. Iserbyt zag zijn kans schoon om over halfcross de leiding te nemen. Aan de voorlaatste ronde begon hij met een voorsprong van 21 seconden op Aerts. Het duo Vermeersch-Vanthourenhout reed dan al 1:10 achter Iserbyt. Die kwam niet meer in de problemen en won zo zijn tweede opeenvolgende wereldbekercross. Aerts consolideerde de dichtste ereplaats. Alleen de strijd om de laatste podiumplaats bleef nog spannend en daarin haalde Vanthourenhout het van Vermeersch.

Zondag 20 oktober volgt in het Zwitserse Bern de derde manche van de wereldbeker veldrijden.

.

bron: Belga