Ahmed Laaouej kandidaat-voorzitter Brusselse PS-federatie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kamerfractieleider Ahmed Laaouej, tevens burgemeester van Koekelberg, is kandidaat-voorzitter van de Brusselse PS-federatie. Dat meldt Le Soir vandaag. Hij doet dat met de Brusselse parlementsleden Isabelle Emmery en Martin Casier als potentiële ondervoorzitters. Het trio geniet de steun van minister-president Rudi Vervoort, Brussels burgemeester Philippe Close, Brussels fractieleider Ridouane Chahid, minister van Onderwijs Caroline Désir en voormalig minister Fadila Laanan. Het trio is representatief voor de Brusselse diversiteit. Bovendien lijkt de brede steun het drietal de kwaliteiten toe te dichten om een verbindende rol te spelen en om transparantie aan de dag te leggen.

Enkele dagen geleden schreef L'Echo over een poging van Laaouej om de benoeming van Brussels staatssecretaris Nawal Ben Hamou door huidig federatievoorzitster Laurette Onkelinx te verhinderen. Dat werd door de verschillende protagonisten echter tegengesproken.

De verkiezingen vinden op 18 en 19 oktober plaats, net als voor de andere federaties en voor de PS. Brussels parlementsvoorzitter Rachid Madrane en de Molenbeekse burgemeester Catherine Moureaux, die ook tot de mogelijke kandidaten werden gerekend, hebben zich nog niet uitgesproken.

bron: Belga