Tottenham gaat onderuit in Leicester

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tottenham heeft vandaag op de zesde speeldag in de Premier League een 2-1 nederlaag geleden op het veld van Leicester City. Met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen bij de Spurs en Youri Tielemans bij de Foxes stonden drie Rode Duivels aan de aftrap. Harry Kane opende na 29 minuten de score. De spits van de Engelse nationale ploeg werkte de bal al vallend met een gelukje tegen de touwen. Leicester had zelf na een kwartier ook gescoord maar de treffer van Wilfred Ndidi (ex-Genk) werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Halfweg de tweede periode leek Spurs de schaapjes op het droge te hebben. Serge Aurier knalde de 0-2 binnen maar opnieuw kwam de VAR tussen en keurde de goal af wegens (heel nipt) buitenspel van Son. Meteen daarna kwam Dennis Praet voor Leicester in het veld en quasi onmiddellijk mocht hij met zijn teamgenoten juichen. Ricardo Pereira verschalkte immers Tottenhamgoalie Gazzinga, de vervanger van Lloris die zijn hoogzwangere vrouw bijstond. Vijf minuten voor affluiten konden de thuissupporters opnieuw vieren. James Maddison maakte er met een knal 2-1 van en zette zo de eindstand op het bord. Net voor de beslissende goal mocht Tielemans gaan rusten.

In het klassement wipt Leicester over onder meer Tottenham naar een (erg voorlopige) tweede plaats met 11 punten, drie meer dan de Spurs.

bron: Belga