EK volley (m) - Van Kerckhove na uitschakeling: "Niemand trok de kar"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Brecht Van Kerckhove zag zaterdag zijn Red Dragons stranden in de achtste finales van het EK volley. Oekraïne trok aan het langste eind in de tiebreak. "Het is moeilijk te vatten dat we deze wedstrijd uit handen geven", verklaarde een aangeslagen Van Kerckhove. "Dit stond niet in het scenario", zei de Belgische bondscoach. "In de eerste set begonnen we matig. De Oekraïners gingen voluit met veel servicedruk. Wij bleven niet geduldig en kwamen maar moeilijk in de match. Je zag de twijfel in onze gezichten. Niemand trok de kar. In set twee ging het van kwaad naar erger. Het was eigenlijk al een mirakel dat we nog langszij kwamen. In mannenvolleybal is het not done dat je een zevenpuntenkloof goedmaakt. Maar we slaagden daar wel in, dankzij het publiek."

"En dan denk je dat de trein vertrokken is. In de derde set aanvaardden de Oekraïners vrij snel dat we de betere ploeg waren. Maar in de vierde set begonnen we opnieuw te twijfelen en wrongen we kans na kans de nek om. Zelfs toen we twee punten voor stonden in de tiebreak, zag je op geen enkel moment dat er een team met overtuiging stond."

Hendrik Tuerlinckx, sterk in de groepsfase, ontbrak tegen Oekraïne nadat hij vrijdag op training een pijnscheut kreeg in een tussenribspier. "Er is geen sprake van een macroscheur, maar hij kon vandaag moeilijk bewegen. We kunnen wijzen naar zijn afwezigheid, maar dat vind ik flauwekul. Ook Bram Van den Dries is een topopposite."

Na een mooie groepsfase, waarin Europees vicekampioen Duitsland geklopt werd, eindigt het EK in eigen land met een sisser voor de Red Dragons. "We hebben een heel goede poulefase afgewerkt. Ik weet niet waarom we nu zo met twijfel hebben gespeeld. We hebben het vandaag allemaal laten afweten. We hebben genoeg kwaliteit, we moeten niet zeveren. Als we op topniveau spelen, moeten we gewoon van Oekraïne winnen", eindigde Van Kerckhove.

bron: Belga