EK volley (m) - Tomas Rousseaux is erg teleurgesteld na uitschakeling

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het EK in eigen land is op een zware ontgoocheling uitgedraaid voor de Belgische volleybalmannen. In het Antwerpse Sportpaleis werden de Red Dragons zaterdagavond in de achtste finales met 2-3 door Oekraïne uit het toernooi gekegeld. "Dit is een enorme teleurstelling", stelde Tomas Rousseaux. "Ik heb al leukere momenten meegemaakt. We hadden echt verwacht dat we zouden doorstoten", aldus Rousseaux. "Het is nog te vroeg om hiervoor een verklaring te geven. Zij waren heel sterk vandaag, en wij waren gewoon niet goed genoeg. Oekraïne heeft enkele spelers uit de topcompetities, en vandaag hadden ze niets te verliezen."

"Ikzelf heb op dit toernooi veel gesukkeld met mijn fysieke vorm, door mijn knie. Ik ben enorm teleurgesteld. We mogen terugkijken op een mooie groepsfase, iedereen kan dat beamen. Dit team heeft toch even het volleybal op de kaart gezet in eigen land. Dat was heel mooi, maar toch is dat niet genoeg."

Ook Sam Deroo kon er niet omheen dat het EK voor de Red Dragons niet geslaagd is. "We hebben het aan onszelf te danken. We waren vandaag gewoon niet goed genoeg, net wanneer het om de knikkers ging", liet de aanvoerder optekenen. "Hier hadden we niet op gerekend. We moeten niet naar excuses zoeken."

bron: Belga